Personal Coaching Amsterdam

Waar kan een Personal Coach mij mee helpen? Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft zijn eigen combinatie van normen, waarden en opvattingen over het leven. En dat beïnvloed je uiteraard. Voor een deel worden ze bepaald door onze opvoeding, maar voor een groter deel door de keuzes die we zelf maken. Een personal coach kan je helpen om het waarom achter deze keuzes beter te begrijpen. Want vaak is onze identiteit zo`n complex web van meningen, emoties, gevoelens en ideeën, dat we eigenlijk geen idee meer hebben waarom we eigenlijk zijn zoals we zijn. En handelen zoals we handelen. Een personal coach helpt je om je leven weer meer in eigen handen te nemen. Om meer bewust te worden waarom je bepaalde keuzes maakt en je zo de mogelijkheid te bieden om hierin te veranderen.

Personal Coach Amsterdam

Personal Coaching vanuit eigen normen en waarden

Een belangrijk uitgangspunt voor een personal coach is dat dit gebeurd vanuit de normen en waarden van de persoon zelf. Het is dus niet zo dat een persoonlijke coach uit Amsterdam je zijn eigen normen en waarden gaat opleggen over hoe je het beste je leven kunt leiden. Het idee achter persoonlijke coaching is niet dat jouw normen en waarden veranderen, maar juist dat je ze beter gaat begrijpen. Dit klinkt misschien heel logisch, maar veel mensen nemen hier eigenlijk niet of nauwelijks de tijd voor. Vaak zijn we zo druk met werk en gezin dat we vooral bezig zijn met ‘doen’ en zelden de tijd nemen om na te denken over onze motivatie en de verschillende patronen waarin we werken.

Communicatieproblemen

Het niet kennen en verwaarlozen van je eigen identiteit kan problemen opleveren. Helaas komen we daar pas achter als het meestal al te laat is. Zonder een duidelijke bewustwording van je eigen identiteit, ben je bijvoorbeeld niet bewust bezig met jouw manier van communiceren. Zowel op je werk als in je thuissituatie. Je doet het gewoon. Op het moment dat dit negatieve reacties van anderen oproept, of als je merkt dat je sociaal niet lekker meedraait, kan het handig zijn om in gesprek te gaan met een personal coach. Door samen met jou dit proces te analyseren en de juiste vragen te stellen, kan hij je helpen om jouw manier van communiceren te doorgronden. Na deze inventarisatie kan hij je ook helpen met bepaalde veranderingen die je daarin wilt aanbrengen.

Meerdere factoren

Een personal coach gaat vaak in op het mentale aspect van wie je bent. Dat klinkt misschien wat vaag, maar eigenlijk gaat het om hele standaard dingen. Namelijk om je denken, voelen (emotioneel), je zintuigen, bewustzijn en je lichaam. Al deze dingen zijn met elkaar verbonden. Heb je bijvoorbeeld veel stress op je werk, dan heeft dit een bewezen effect op je hele lichaam. Je denken verandert, je voelt je emotioneel minder goed en het levert lichamelijke spanning op. Vervolgens kun je deze stress bestrijden door de lichamelijke kenmerken aan te pakken, maar het is net zo belangrijk om ook de mentale kant van je stress en spanning aan te pakken

Emoties

Wat er in ons hoofd gebeurd, heeft namelijk een effect op ons functioneren. Ook je emoties dragen daar aan bij. Stel je voor dat je `s ochtends eerst ruzie hebt gemaakt met je man of vrouw en je gaat vervolgens gefrustreerd naar je werk. Dan is de kans groot dat deze frustratie jouw beslissingen en functioneren daar beïnvloeden. Is dat verkeerd, nee, want het is een logisch proces. Is het vervelend, waarschijnlijk wel. Vaak begrijpen we niet hoe onze emoties onze keuzes bepalen en daar kan een personal coach Amsterdam je mee helpen. Waarschijnlijk kan hij de ruzie niet voorkomen, maar wel kan hij je helpen om er achter te komen waarom je eigenlijk ruzie maakt.

Mentale vs fysieke kracht

Een veel voorkomend probleem van tegenwoordig is dat onze mentale krachten veel meer worden aangesproken dan onze fysieke krachten. In het verleden werkten de meeste mensen op het land, bijvoorbeeld als boer. Daarbij hoefde je in principe niet heel veel na te denken en ook niet veel beslissingen te maken. Het was vooral belangrijk dat je fysiek in orde was. Tegenwoordig is het meestal het omgekeerde. Voor een bureaubaan of managersfunctie hoef je fysiek niet heel sterk te zijn, maar je moet wel continue nadenken, overzicht houden en vervolgens de juiste keuzes maken. In deze tijd van mentale belasting is het daarom extra belangrijk om jouw kennen en voelen zo goed mogelijk te kunnen doorgronden. Op deze manier snap je beter waarom je bepaalde keuzes maakt. En wat je daarmee eigenlijk wilt bereiken.